Румънци ще обучават британците, които се съгласят да участват в прибирането

...
Румънци ще обучават британците, които се съгласят да участват в прибирането
Коментари Харесай

Румънци учат британците как се берат ягоди

Румънци ще обучават британците, които се съгласят да вземат участие в прибирането на реколтата. Това е част от акцията на английското правителство  „ Берете за Англия “, с която цели да активизира „ земеделска войска “, написа вестник Times. 

Начинанието е част от напъните на управляващите за привличането на британци да работят в локалните ферми. От Националния синдикат на фермерите (NFU) настояват, че са нужни до 80 хиляди сезонни берачи на плодове и зеленчуци. Ако не се намерят толкоз служащи, то културите ще би трябвало да бъдат оставени да изгният в полетата.

Уебсайтът на акцията „ Берете за Англия “ на Министерството на околната среда, храните и селскостопанските въпроси (Defra) предлага подробна информация по какъв начин да се кандидатства за работа в някоя плантация.

„ С наближаването на момента за лятното бране, ние работихме в тясно съдействие с Defra, с цел да се уверим, че за фирмите има открито решение по какъв начин да привлекат локални служащи това лято “, разяснява зам.-председателят на NFU Том Брадшоу. По думите му през идващите седмици във фермите в цяла Англия ще се отворят хиляди свободни работни места и английската общност към този момент показва предпочитание да взе участие в брането това лято.

„ Фермерите са извънредно горди да създават храна за народа в този съдбоносен миг, само че има провокации и поддръжката на английската общност е извънредно оценена “, прибавя той.

Стартирането на акцията „ Берете за Англия “ идва след новината, че британската земеделска организация, сплотяваща 17 производителя - G’s Growers е похарчила съвсем 46 хиляди евро за под наем полет на самолетната компания Titan Airways. Въпросният аероплан е транспортирал в Обединеното кралство 150 опитни румънски селскостопански служащи, написа economic.bg.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР